Cuvena "slepa" I docek, kazu da je bilo preko milo on ljudi na ulicama Bilbao-a
Jedna divna sportska, fudbalska iliti nogometna emocija se desila ovih Dana...
Naime, Atletik Bilbao je poslije 40 godina osvojio kup Kralja... Tim za koji su vjerovatno uglavnom svi culi, jer je specifically po dvije stvari... Nikada nije ispao iz prve Spanske lige od njenog osnutka , cini mi se 1929 godine I to je Tim za koji irgaju samo Baski... Doduse, ovo drugo pravilo je malo modifikivano, ali je ostalo da mogu da igraju igraci koji imaju 'neku' vezu sa Ovom pokrajinim u Spaniji...
Preko million ljudi je bilo na ulicama Bilbao - a da ih doceka...
Ne znam za vas, Ali mene su odavno "kupili"....
Cuvena "slepa" I docek, kazu da je bilo preko milo on ljudi na ulicama Bilbao-a
Interesantan osvrt citalaca kao podsetnik kako bi sportsko nadmetanje moglo da izgleda. Promocija regionalnih stilova igre i identiteta lokalnih zajednica (ili barem izrazenija home grown player pravila te ogranicenje broja potpisa tokom sezone, stranaca itd) bi svakako manje novca donela vlastodrscima od ove kapitalisticko-protestantskog modela sa kinesko-arapskim karakteristikama ali eto, barem A. Bilbao pokazuje koliko mogu da se inate i u takvoj sportskoj distopiji/industriji. Hvale vredna je i Gvadalahara iz Meksika (Cicarito, Vela, Salsedo!) po istoj osnovi. Pritom, nisu vazni samo u nacionalnim okvirima. Setice se neko pohoda 2011/12 u Lige Evrope kada su Baski odvalili Junajteda, Salke, Sporting itd... Opet, tacno je da su Baski nesto poput hrvatskih fudbalera ovde - jednostavno talentovani i kapiraju ovu igru. Ne zaboravite i da drugi klub iz Baskije igra sa uglavnom fudbalerima iz svoje skole fudbala (Sosijedad, Donostia).
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju |