X
VELIKA AKCIJA: Od jeseni do jeseni - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja
Kultura i umjetnost

Hajka na redatelja Matanica

AUTOR: opet Mujo | VRIJEME OBJAVE: ponedjeljak, 15. travnja 2024. u 05:06
15.04. u 05:06

Skrolajuci po Jutarnjem listu jednostavno ne mozes preskociti naslove o redatelju Matanicu. Meni je poznat po odlicnim serijama Novine i Podrucje bez signala. Koliko sam svatio zele od njega napraviti suvremenog "gubavca" iskljucenog od zajednice. To se ako se ne varam zove kultura iskljucivanja. I po mom dojmu odjek slicnih hajki na producente, glumce u SAD. Nakon niza optuzbi i komentara, te prozivanja institucija krivicnog gonjenja stvarno su pokrenuti izvidi sto je slavodobno objavljeno kao dokaz istinitosti navoda u tiskovinama grupacije kojoj pripada Jutarnji. Kao da je netko objavilo javni natjecaj za optuzivanje na temu spolnog zlostavljanja. Vidit cemo kako ce se ovo razvijati.

+5
Vrijeme objave: 15. travnja 2024. u 12:06

Ako je bio seksualni zlostavljač i netko koji koristi svoj položaj, da bi došao do seksa, zaslužio je da ga se izopći iz društva.

+10
Vrijeme objave: 15. travnja 2024. u 14:32

zlatan:
Ako je bio seksualni zlostavljač i netko koji koristi svoj položaj, da bi došao do seksa, zaslužio je da ga se izopći iz društva.

Slazem se sa tobom, ali bi kao i ti zapoceo recenicu sa AKO. Sad cu nastaviti sa onim sto mi smrdi u cijelom tom pokretu pokrenutom u SAD. Producenti, redatelji, jesu u poziciji da nekome usmjeravaju karijeru, zivot. To su uostalom i svi muskarci koji odlucuju o zaposljavanju. Onaj bolesniji dio moze sebi dokazivati moc trazeci sex. Ali da bi takvog tipa udaljili od takve pozicije trebao bi ili dokazati zlostavljanje ili odlucivanje prepustiti zenama. Sudski procesi u SAD-u se svode na jesi - nisam jer tamo ne treba uz unutarnje ozljede jos polomiti i koje rebro, vilicu i tako to. Vremensko razdoblje od pocinjenja djela je cak 25 godina (pouzdanost svjedocenja okoline). Ne mozemo zanemariti ni moguci motiv osvete za propusten karijerni probitak. I na kraju afere zatvorska kazna. To je ono sto me "ubi". Na kraju jesi - nisam mrcvarenja deset i vise godina. Kod nas bi trebao pobiti pun autobus i jedva bi to dosegnuo. Nemam dokaz ali mi sve to smrdi na onaj dio radikalnog feminizma na zapadu koji bi iskljucio cijeli muski spol. Zene odlucuju o zenama.

+11
Vrijeme objave: 15. travnja 2024. u 16:01

opet Mujo:
Slazem se sa tobom, ali bi kao i ti zapoceo recenicu sa AKO. Sad cu nastaviti sa onim sto mi smrdi u cijelom tom pokretu pokrenutom u SAD. Producenti, redatelji, jesu u poziciji da nekome usmjeravaju karijeru, zivot. To su uostalom i svi muskarci koji odlucuju o zaposljavanju. Onaj bolesniji dio moze sebi dokazivati moc trazeci sex. Ali da bi takvog tipa udaljili od takve pozicije trebao bi ili dokazati zlostavljanje ili odlucivanje prepustiti zenama. Sudski procesi u SAD-u se svode na jesi - nisam jer tamo ne treba uz unutarnje ozljede jos polomiti i koje rebro, vilicu i tako to. Vremensko razdoblje od pocinjenja djela je cak 25 godina (pouzdanost svjedocenja okoline). Ne mozemo zanemariti ni moguci motiv osvete za propusten karijerni probitak. I na kraju afere zatvorska kazna. To je ono sto me "ubi". Na kraju jesi - nisam mrcvarenja deset i vise godina. Kod nas bi trebao pobiti pun autobus i jedva bi to dosegnuo. Nemam dokaz ali mi sve to smrdi na onaj dio radikalnog feminizma na zapadu koji bi iskljucio cijeli muski spol. Zene odlucuju o zenama.

A nećemo ići tako daleko, sa tim ekstremnim feminizmom, jer ako toga ima, to je baš rijetko. U svakom slučaju nasilja ima puno više. Raznih nasilja. Od obiteljskog nasilja, preko vršnjačkog nasilja, pa do tih seksualnih napastovanja. Ja uvijek kažem, uvijek sam protiv svakog oblika nasilja, i verbalnog i fizičkog i kakvog god. A ti umjetnički krugovi i jesu slabi na te nestašluke. Ako toga ima u redovima svećenstva, a kako neće toga biti među otkačenim umjetnicima? Javna je tajna da su većina umjetnika, maknuti u glavi.

+4
Izvor pozadinske fotografije: Andrew Neel / Pexels
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:

1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Lightbox Image