Štogod mogu uzgajati sam, uzgajam.
Da li je hrana danas manje kvalitetna nego prije sto godina?
"Tone trule ili salmonelom zaražene govedine i piletine, dvije najveće brazilske mesne industrije izvozile su i u Europu."
"Ništa od toga nije sigurno za djecu i odrasle. Sve je prepuno hormona, emulgatora i antibiotika. Najveći problem je korištenje antibiotika u stočnoj hrani, koji se stavljaju da bi životinje bolje napredovale i da se ne bi razboljele..."
"IAKO je sanitarna inspekcija prvo tvrdila da je zaraženo meso za kebab iz Poljske koje je u Hrvatsku ušlo preko Slovenije povučeno prije nego što su ga ljudi mogli konzumirati, to se pokazalo netočnim."
Samo neki od naslova u proteklih sedam godina. Uz to nam ukrajinski oligarsi grade pileće farme od Koprivničko-Križevačke do Sisačko-Moslavačke županije. Pitanje kako će biti uzgajana ta piletina i kakve će biti kvalitete. U svakom slučaju će uništiti sve male domaće proizvođače.
Tu su i nove vrste hrane. Na policama trgovina diljem Hrvatske od 24. siječnja 2023. je dopušteno brašno od skakavaca, crva brašnara i kućnih zrikavaca. Tko je zainteresiran može i naručiti neki proizvod od kukaca online.
U Singapuru proizvode piletinu iz matičnih stanica. Oni koji su probali tvrde da je istog okusa kao i "prava" piletina.
Koje je vaše mišljenje o svemu tome. Čovjek se bavio ratarstvom i stočarstvom, križao vrste ne bi li dobio najbolje osobine u sljedećem naraštaju. Na primjer proizvodnja narančaste mrkve počela je tako što su u 16. st. Nizozemci izdvojili mutantske sojeve ovog povrća i postupno ih razvijali sve dok mrkva nije dobila slađi okus i narančastu boju. Da li je genetska mutacija i kultiviranje iz matičnih stanica normalan sljedeći korak u modificiranju hrane i da li biste jeli takvu hranu? Što danas smatrate zdravom hranom?