davor55:
“Netanyahu je lud čovjek; ponavljam to. Za mene je on lud čovjek. Upoznao sam ga prije mnogo godina; Razgovarao sam s njim kad nije bio na dužnosti. Tada sam mislio da je on lud i mislim da mu je sve gore i gore.On je stvarno lud. Nikada nisam vidio da se takvo klanje ovako opravdava, kao osveta. Kako izbrisati politički pokret? To nikada nije učinjeno u povijesti svijeta.

Kako ćeš sve pobiti? Što radite, razdvajate ih, šaljete u Egipat? To je jednostavno ludo, cijelo rješenje. A ono što mi je bilo mučno je kada je Biden otišao onamo, sa šeširom u ruci i novcem u ruci, da mu da ono što želi. To je problem naše zemlje. Što se toga tiče, mislim da Trump, iako je maksimalno podržavao Izrael i napravio dosta grešaka u tom pogledu, ima bolje izbore.

Ne možemo to učiniti, ne možemo stalno podržavati Izrael. Moramo reći ne, prekinuti ih, prekinuti im sve odmah. To je ono što bih ja učinio.

I nemoj mi pričati o tim antisemitskim s*anjima... Mislim, ja uopće ne znam o čemu pričaju. Tko su antisemiti u svijetu? Samo nekoliko luđaka. Nitko nije antisemit ako nema problema s Hitlerom i svim tim.

Ali ovo je pitanje pravde i mira i ravnoteže i osnovne ljudske pristojnosti. Ne razumijem kako mogu ovako ubijati Palestince. A sada očito ubijaju… Mislim, 20.000 je zadnji broj koji sam čuo. (Sada je 24 000.) Oh, odvratno. Isuse, mislim, to je tužno.

theinteldrop.org/2024/02/04/oliver-......

Za mene je Oliver ne samo izvanredan redatelj nego i osvjedočeni humanista i nirotvorac. I nimalo nisam iznenađen njegovim viđenjem i emotivno-moralnim doživljavanjem sukoba između Izraela i Hamasa, bolje reči, izraelskog zločina bez presedana; i vjerujem da će se ubrzo upustiti u avanturu dokumentarnog ( a možda i igranog?) i angažiranog filma o ovom izraelskom genocidnom zločinu kojeg podržavaju "liberalno uređene i ultrademokratske" SAD i Kolektivni zapad...Mnogi globalno afirmirani intelektualci i umjetnici šute jer su prodali svoj duhovni, znanstveno-umjetnički, moralni i ljudski integritet ali Stone i Chomski govore bez straha...Kakvi vitezovi humanizma, istine, pravde, jednakosti, slobode...!!