davor55:
“Netanyahu je lud čovjek; ponavljam to. Za mene je on lud čovjek. Upoznao sam ga prije mnogo godina; Razgovarao sam s njim kad nije bio na dužnosti. Tada sam mislio da je on lud i mislim da mu je sve gore i gore.On je stvarno lud. Nikada nisam vidio da se takvo klanje ovako opravdava, kao osveta. Kako izbrisati politički pokret? To nikada nije učinjeno u povijesti svijeta.Kako ćeš sve pobiti? Što radite, razdvajate ih, šaljete u Egipat? To je jednostavno ludo, cijelo rješenje. A ono što mi je bilo mučno je kada je Biden otišao onamo, sa šeširom u ruci i novcem u ruci, da mu da ono što želi. To je problem naše zemlje. Što se toga tiče, mislim da Trump, iako je maksimalno podržavao Izrael i napravio dosta grešaka u tom pogledu, ima bolje izbore.
Ne možemo to učiniti, ne možemo stalno podržavati Izrael. Moramo reći ne, prekinuti ih, prekinuti im sve odmah. To je ono što bih ja učinio.
I nemoj mi pričati o tim antisemitskim s*anjima... Mislim, ja uopće ne znam o čemu pričaju. Tko su antisemiti u svijetu? Samo nekoliko luđaka. Nitko nije antisemit ako nema problema s Hitlerom i svim tim.
Ali ovo je pitanje pravde i mira i ravnoteže i osnovne ljudske pristojnosti. Ne razumijem kako mogu ovako ubijati Palestince. A sada očito ubijaju… Mislim, 20.000 je zadnji broj koji sam čuo. (Sada je 24 000.) Oh, odvratno. Isuse, mislim, to je tužno.
Za mene je Oliver ne samo izvanredan redatelj nego i osvjedočeni humanista i nirotvorac. I nimalo nisam iznenađen njegovim viđenjem i emotivno-moralnim doživljavanjem sukoba između Izraela i Hamasa, bolje reči, izraelskog zločina bez presedana; i vjerujem da će se ubrzo upustiti u avanturu dokumentarnog ( a možda i igranog?) i angažiranog filma o ovom izraelskom genocidnom zločinu kojeg podržavaju "liberalno uređene i ultrademokratske" SAD i Kolektivni zapad...Mnogi globalno afirmirani intelektualci i umjetnici šute jer su prodali svoj duhovni, znanstveno-umjetnički, moralni i ljudski integritet ali Stone i Chomski govore bez straha...Kakvi vitezovi humanizma, istine, pravde, jednakosti, slobode...!!