Da, koristim ga na dnevnoj bazi.
Koristan je za teme o kojima manje znam da brze dodjem do spoznaje o cemu se radi. Brze nego koristeci pretrazivac.
Dobar je za korekciju programskog koda, objasnjenje tudjeg koda. ChatGPT smatram za dobrog asistenta koji nekada i grijesi ali i kao zivi asistent, uci na greskama.
Dobar je i u analizi duzeg teksta da izvuce ono najbitnije i tako skracuje vrijeme i donosenje odluke koji od duzih clanaka trebate bolje prouciti.
Ukratko, mislim da je CharGPT uveo svojevrsnu revoluciju u nacinu rada slicno kao i pojava interneta.
Negativne konotacije, dolaze mislim od velikih korporacija koje su jednostavno napravile gresku “u koracima” u odnosu na OpenAI koji je i predstavio ChatGPT. Korporacije (ove najpoznatije) vec jako dugo rade na AI i trazili su nacin monetizacija svojih rezultata i u tom trazenju i manipulacijama sa raznim implementacijama su jednostavno zakasnili. OpenAI je dao svim ljudima na svijetu mogucnost ulaska u svijet AI na veoma jednostavan nacin i sve je eksplodiralo jer nikada se nesmije zanemariti ogroman broj kreativnih ljudi koji onda i dalje uce model koji koriste.
ChatGPT postaje sve bolji i korisniji protekom vremena kao i razvojem nacina koristenja od strane samih korisnika. Jednostavno, nacin rada se mijenja a originalnost i kreativnost ce jos vise dobiti na cijeni jer mnogo “obicnih” stvari ce nam rjesavati upravo alati kao ChatGPT.
Jeste li ga testirali u područjima u kojima ste stručni? Osim prevođenja, što mislite o trenutnim mogućnostima? PR u lovu na financiranje i zaradu ili nešto što vrhunski funkcionira?