Kakav ulazak u EU. Sto se prosirivalo, prosirivalo.
EU ce samo drzati neku pricu kao sa Turskom, ali stvarno niko u EU ne zeli balkanske zemlje osim da budu prostor za pranje novca, prljave tehnologije i ljudske resurse.
Ovo sto se desava je samo “zavlacenje” i izmisljanje novih i novih uvjeta.
Zasto su primili Bugarsku i Rumuniju ? Sada vidimo zasto. Da imaju pokrivenu logistiku za podrsku UA u napadu na RF i da sa Poljskom i baltickim “tigrovima” budu u drugom esalonu. Madjari i Slovaci su disonantni ali ako bude potrebno i to ce se rijesiti.
Ako cemo pravo i u Prvom i Drugom svjetskom ratu balkanci su bili “nepouzdani” - uvijek neka posebna disonantna prica.
Mislim da bi bilo dobro da te zemlje prestanu traziti ulazak u EU ali da krenu u nekakav drugi dogovor suradnje sa EU u kome bi imali odrijesene ruke da rade i sa Globalnim Jugom.
Jeste da je pokusaj UA da tako nesto uradi (odustajanje od EU programa u poredjenju sa gubitkom koji bi bio iz trgovine sa RF) zavrsio pucom na Majdanu, ali treba pokusati.
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je u subotu da njegova zemlja vjerojatno neće ući u Europsku uniju 2028. godine, datuma koji ciljaju neke druge zemlje zapadnog Balkana.
"Ne vjerujem da ćemo 2028. biti dio Europske unije", rekao je Vučić na panelu sigurnosne konferencije Globsec u Pragu. "To se neće dogoditi, ja ne lažem svoj narod", rekao je.
"I ja vjerujem da ako neki od nas možda i postanu članovi EU to se ne može dogoditi prije 2030., ali to je samo moja procjena. Što bi se moglo dogoditi u međuvremenu, nitko ne zna", dodao je.
Vučićeva izjava uslijedila je dva dana nakon što je Srbija sklopila značajan ugovor o naoružanju s francuskim Dasault Aviationom, kupnjom 12 novih borbenih zrakoplova Rafale.