Iz njegovih usta u Božije uši.
Europa će morati preispitati svoju podršku Ukrajini ako Donald Trump bude izabran za predsjednika Sjedinjenih Država, rekao je u nedjelju mađarski premijer Viktor Orban, naglasivši da kontinent "neće moći sam snositi terete rata".
Orban se protivi vojnoj pomoći Ukrajini i jasno je dao do znanja da misli kako Trump dijeli njegove stavove i da bi mogao pregovarati o mirovnom rješenju za Ukrajinu.
"Mi u Europi moramo shvatiti da ako dođe na vlast anti-ratni predsjednik u Americi, što ne samo da vjerujem, nego i tako čitam brojke, ... ako se ono što očekujemo dogodi i Amerika postane anti-ratna, onda Europa ne može ostati pro-ratna", rekao je Orban.
Ukrajina će biti visoko na agendi kada se europski lideri sastanu u Budimpešti sljedeći tjedan, kazao je, referirajući se na sastanak Europske političke zajednice i neformalni sastanak vođa EU.
"Europa ne može sama snositi teret rata, a ako Amerikanci pređu na mir, onda se i mi moramo prilagoditi, a o tome ćemo razgovarati u Budimpešti", rekao je Orban.