X
VELIKA AKCIJA: Od jeseni do jeseni - 1 godina pretplate za  75 €  50 €!
Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja
Ekonomija

Branimo kapitalisticki sistem koji nas jede, dali su Engels i Marx ipak bili u pravu? Socijalizam na papiru i u realnosti? Koliko je savrseno drustvo moguće?

AUTOR: Korisnik_20883 | VRIJEME OBJAVE: subota, 20. siječnja 2024. u 10:43
20.01. u 10:43

Podrzavam sve zdravorazumske rasprave na ovu temu, sagledajmo sve argumente svih strana i pritom nesto naucimo

+7
Vrijeme objave: 20. siječnja 2024. u 11:12

Meni osobno se čini da je cijela ideja marksizma pokleknula tamo negdje nakon hypea iz 2008 i ekonomske krize. Bilo je tad puno rasprava, puno i novih ideja. Danas ili slabo ili je sve podzemno?

+7
Vrijeme objave: 20. siječnja 2024. u 14:30

Slazem se, u nasim drustvima gdje zivi “zlatna miljarda” socijalizam je takoreci pogrdna rijec.
Medjutim, mi smo ti koji bi mogli dovesti do propasti civilizacije bilo tako da nas pojedu klimatske promjene, bilo tako sto cemo zapoceti nuklearni rat, a nakon toga bismo se mi mogli naci ponovo u kamenom dobu gdje su svi ljudi “jednaki”.
Ili bi se u “trecem svijetu” mozda mogao naci neki genije koji bi proletere treceg svijeta poveo u socijalisticku revoluciju?

+7
Vrijeme objave: 20. siječnja 2024. u 18:19

Misljenja sam da ne postoji idealan sistem.... Iako mi je nekako blize socijalisticko uredjenje, dal' zato sto sam odrastao u istom, ne "prezirem" ni kapitalizam, pogotovo neke njegove, da kazem "business norme"....
Kroz istoriju, svaki sistem je imao svoje "odrastanje"... Obicno je pocelo sa kakvom revolucijom, sklanjanje neprijatelja iste, pa cak i "sinova revolucije" pa prosparitet, pa zenit, pa pad... malo generalizujem, nadam se da shvatate sta sam zelio reci...
Meni samo kadkad nije bas najjasnije da ljudski rod svadja, mrzi, ratuje, prebrojava "krvna zrnca", pogotovo Mi na Balkanu, a onda naidje neka priprodna katastrofa, zemljotres, poplava, pozar... I gle cuda, svi solidarni, pomazemo jedni drugima.... Pa. Sto to nije moguce u svakodnevnici?
Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje... 😊

+7
Izvor pozadinske fotografije: Pixabay / Pexels
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:

1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
Ograničena akcija
AKCIJA! 1-godišnja pretplata!
 75 €  50 €  
(mogućnost plaćanja i na rate:
4.16 € mjesečno*)
*Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Specijalna ponuda je ograničena, iskoristite je dok traje!

2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Lightbox Image