Dobrodošli na advance.hr!
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), ali isključivo za funkcionalnost samih stranica (ovdje nema prikupljanja Vaših podataka za nikakve marketinške agencije). Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Advance.hr koristi "kolačiće" (cookies), no isključivo za funkcionalnost samih stranica. Detalje možete pročitati u sekciji: uvjeti korištenja.
Slažem se s uvjetima korištenja
Tehnologija

Intel ili AMD?

AUTOR: epauza | VRIJEME OBJAVE: subota, 20. siječnja 2024. u 21:59
20.01. u 21:59

Pitanje o tome je li bolje koristiti AMD ili Intel ovisi o mnogim faktorima i preferencijama korisnika, a situacija se može mijenjati s vremenom s pojavom novih proizvoda i tehnoloških inovacija. Oba proizvođača nude procesore visoke kvalitete, ali različite modele mogu zadovoljiti različite potrebe.

AMD:
Cijena i vrijednost: AMD procesori često nude bolji omjer cijene i performansi u određenim klasama proizvoda.
Više jezgri: AMD Ryzen procesori često nude više jezgri i niti po istoj cijeni u usporedbi s Intelovim modelima, što ih čini atraktivnim za zadatke koji koriste više jezgri.
Intel:
Jednostruka jezgra performanse: Intelovi procesori često pokazuju bolje performanse po jezgri u nekim scenarijima, što može biti važno za određene igre i aplikacije koje ne koriste puno jezgri.
Napredne tehnologije: Intel je često bio pionir u implementaciji određenih tehnologija, poput Thunderbolt i Quick Sync.
Važne napomene:
Specifične potrebe: Ako imate specifične potrebe, poput igranja igara, video obrade, programiranja, ili rada s virtualnim strojevima, možda će jedan proizvođač biti bolji od drugog za vaše potrebe.
Najnoviji modeli: Pregledajte najnovije modele i usporedite njihove performanse u recenzijama kako biste dobili najnoviju informaciju.
Na kraju, odabir između AMD-a i Intela često ovisi o pojedinačnim preferencijama, proračunu, specifičnim potrebama i trenutačnoj dostupnosti proizvoda na tržištu. Prije nego što donesete odluku, uvijek je dobro provjeriti najnovije recenzije i usporedbe između konkretne serije procesora koja vas zanima.

0
Izvor pozadinske fotografije: Miguel Á. Padriñán / Pexels
1. korak: Za nastavak čitanja odaberite pretplatu:
 
6 mjeseci
45 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
7.5 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 6 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Izaberi
Trajanje pretplate - 6 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

Najbolja opcija
1-godišnja pretplata
75 €
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE:
6.25 € mjesečno
 *
* Iznos u slučaju plaćanja na 12 rata (opcija za sada dostupna samo preko PBZ banke, mogućnost plaćanja od 2 do 24 rate).
Potvrdi
Trajanje pretplate - 12 mjeseci
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja (uključujući i obročno plaćanje od 2 do 24 rate - za VISA; Maestro i VISA Premium kartice kod PBZ banke).

 
1 mjesec
14 €
Pristup kompletnom advance.hr sadržaju u trajanju od 30 dana.
Izaberi
Mjesec dana pretplate
Potpuni pristup svim sadržajima i arhivi advance.hr
Mogućnost korištenja raznih načina plaćanja.
2. korak: Odaberite način plaćanja
Pređite preko jedne od gornjih opcija i prikazat će Vam se detaljniji opis metode plaćanja.
Korištenjem sustava za online naplatu pristajem na Opće uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti kao i na Opće uvjete o online plaćanju
Potreban je pristanak na uvjete korištenja
O sustavu pretplate:
- Klikom na odabranu opciju bit ćete prebačeni na sigurni sustav WSPay gdje možete u nekoliko trenutaka obaviti kupnju
- Možete birati između nekoliko metoda plaćanja, uključujući kartično plaćanje, kriptovalute itd.
- Kad Vam pretplata istekne bit ćete o tome obavješteni - pretplata se NE obnavlja automatski, odnosno morat ćete je sami obnoviti putem ovog sustava
- Nakon uspješne uplate dobit ćete korisničke podatke (ako ste novi korisnik).
- WSpay - Web Secure Payment Gateway advance.hr koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Lightbox Image