Rockeri će reći da nije rock, punkeri da nije punk, ali što da se radi, neki od nas su odrasli na Green Dayu još u osnovnoj školi i nećemo se opravdavati nikome :D
Za sve one koji prate vjerojatno znaju da je jučer izašao dugoočekivani novi album "Saviors". Proglašavaju ga najboljim od kultnog "Američkog Idiota" iz 2004. (da dragi kolege, prošlo je dvadeset godina!!). A neki kažu da je najbolji još od "Dookija" iz 1994.
Što ja mislim? Pa tu je negdje. I ambiciozan i "slobodan" u isto vrijeme. Izbacili su već dosta singlica i sve su odlične, ali ostatak albuma je pravo iznenađenje. stvari nisu "filleri", sve je jako jako dobro. Osobno udarna mi je ipak "Dilemma", vrlo iskrena pjesma o alkoholizmu. Nešto s čime Billy Joe ima problema dugo godina. Nema tu moraliziranja, okolišanja. Biti pijan je i grozno i divno u isto vrijeme i malo koja pjesma to tako lijepo pakira :)
"American Dream Is Killing Me" pak u sličnom stilu totalno sirovo progovara o američkim tabuima.
Svakako preporuke za cijeli album. Moja ocjena: 4.5/5
Naslovnica albuma mi je genijalna. Neka povijesna slika? Izgleda mi kao nemiri negdje u Irskoj? Ako netko zna više, neka dopiše.
"American Dream Is Killing Me"
"Dilemma"
"Bobby Sox"