Na poljima u SAD-u testira se više od 30 različitih GMO usjeva
Ethan A. Huff (NaturalNews)
Transkript
Naslov originala: Americans eat more than their body weight in GMOs every year, study shows
Potrošačka organizacija Environmental Working Group (EWG) (Radna grupa za okoliš) je objavila studiju koja procjenjuje koliko prosječna osoba godišnje pojede genetski modificiranih organizama (GMO). Na osnovu brojki, za koje EWG smatra da su vrlo vjerojatno niže od stvarnih, prosječna osoba svake godine pojede GMO-a više od vlastite tjelesne težine. To je šokantna stvarnost s nepoznatim dugoročnim posljedicama za zdravlje.
U svrhu ove studije istraživači EWG-a su sakupili podatke za 2011. godinu Ministarstva za poljoprivredu SAD-a o tome koliko prosječan stanovnik pojede raznih GMO vrsta hrane, uključujući, na bazi kukuruza, sladila poput kukuruznog sirupa, ulja za salate i drugih "kukuruznih proizvoda" poput kukuruznog ulja i kukuruznih obroka. Zatim su analizirali ove brojke na osnovu postotaka svakog usjeva koji je korišten da se naprave ovi proizvodi koji su genetski izmjenjeni u SAD.
Prosječna težina odraslog Amerikanca je 81 kilograma i konzumira svake godine u prosjeku 87,5 kilograma genetski modificiranih proizvoda i ulja za salatu na bazi kukuruza. Kada se druge vrste GMO-a dodaju, koje nisu uključene kao dio prvobitne studije – pored kukuruza i šećerne repe, sojinog ulja i drugih proizvoda na bazi soje, obična papaja i ulje kanole su hrana GM porijekla u širokoj upotrebi – kontrast između tjelesne težine i konzumiranja GMO-a je znatno veći.
Poštovani, za čitanje cijelog ovog teksta morate biti pretplatnik.